Gerta Loku – Tushaj lindur ne Mamurras nga nje familje e thjeshte arsimtaresh. Qe heret e angazhuar ne jeten rinore te qytetit dhe aktive ne nje grupimet e te rinjve, angazhime këto qe ndikuan me pas ne zgjedhjen e deges se studimeve te mevonshme.

E ndjeshme ndaj problematikave sociale, aktive, dhe pse jo nje ze gjithmone ndryshe nga ate tjeret kane bere qe ajo te spikaset ne menyre te vecante ne te gjitha angazhimet rinore ne qytetin e Mamurrasit.

Jetoi ne itali per 12 vite me rradhe ku nga viti 2002-2005 dhe 2007-2009 mbaroi Universitetin “La Sapienza” ne Rome per Shkenca Politike dhe Maredhenie Nderkombetare dhe Masetrin Shkencore ne Maredhenie Nderkombetare me rezultate shume te mira.

Kreu nje sere trajnimesh ne fushen nderkombetare por deshira per tu kthyer ne Shqiperi ka qene gjithmone e pranishme. Pasi martohet, kthehem ne Shqiperi ku jeton ne qytezen e vogel te Rubikut.

Nderkohe qe prej kthimit nga Italia ka qene e angazhuar bashke me familjen ne ngritjen dhe zhvillimin e nje ferme blektorale dhe prodhime tradizionale shqiptare dhe bio, ferme e cila rritet vazhdimisht.